Hoofdmaaltijd

Kipblokjes met groentenwok en kokos

24 juni 2015

Voor dit gerecht maak ik de groentenwok en kip apart. In een wokpan kokosolie smelten en daarin groenten wokken die in de koelkast voorhanden zijn. Meestal is het prei, selder, wortel, paprika en champignons. Kruiden met himalayzout, kurkuma en zwarte peper. Meestal gebruik ik ook look en geraspte gember als ik er heb. Op het einde laat ik uienringen heel kort even meebakken.

In andere pan ook kokosvet smelten en daarin kipblokjes bakken die je royaal kruidt met curry, kurkuma, peper, garam masala en beetje kaneel. Zodra de kip klaar is, bij de groentenwok scheppen, en kipfond (zelf getrokken of kan je in glas kopen in de biowinkel) + kokosmelk toevoegen. Meestal breng ik nog wat extra op smaak met losse groentenbouillon en limoensap. Proeven en zo nodig bijkruiden met curry, venkelpoeder en peper. Je kan er nog verse koriander over snipperen. Dit gerecht kan je eten met rijst maar dan bij voorkeur zilvervliesrijst. Smakelijk!

You Might Also Like