Hoofdmaaltijd

Vis papillot

24 juni 2015

Per persoon neem je grote rechthoek folie waarvan je alle kanten rechtop zet om een soort bakje te creëren. Onderaan kleine blokjes ajuin, prei en venkel snipperen. Dit al flink kruiden met himalayazout en peper. Erboven leg je grote moot vaste witte vis. Ik gebruik meestal kabeljauw. Terug kruiden met zout en peper. Op de vis leg je schijfjes champignon, halve kerstomaatjes en geperste look. Kruiden met zout, peper en Provençaalse kruiden. Dit zijn de groenten die ik meestal gebruik vooral dan venkel omdat ik dat voor de rest niet zo heel vaak in de keuken gebruik. Gebruik liefst bio diepgevroren vis want dan zijn de groenten mooi zacht zonder dat de vis tè gaar is.

Over dit alles sprenkel je olijfolie en citroensap. Volgens smaak kan je er ook nootje roomboter of kokosmelk bij doen. Gebruik je kokosmelk gebruik dan ook vers geraspte gember want dat combineert goed. Je plooit nu de kanten dicht zodat je een pakketje hebt en legt alle pakjes in een ovenschotel. Oven voorverwarmen op 180° en minstens 30 minuten in de oven. Even in de vis prikken om te zien of het gaar is en zo niet nog even verder laten garen. Meestal ruik je het wel wanneer de vis klaar is door de heerlijke look Provençaalse geuren. Ik ben nu echt geen vis fan maar dit is super lekker. Smakelijk!

You Might Also Like