Lunch Ontbijt

Omelet of quiche met groenten

25 juni 2015

Tijdens het weekend of wanneer ik op hotel ga dan kies ik doorgaans voor roerei als ontbijt. Maak als ik zelf ontbijt maak en het is zondag…dan kies ik al snel voor een groententaart of omelet. De perfecte manier om restjes uit de koelkast weg te werken. Champignons, prei, paprika, broccoli, groene asperges, ajuin en tomaat passen hier perfect bij. Heel eenvoudig alle groenten stoven (gebruik je tomaat dan is het heel lekker om de tomaat lang te laten stoven met een deksel op de pan want de tomaat wordt dan wat zoeter van smaak). Kruiden met de kruiden die je graag hebt. Ik gebruik vaak curry, zout, peper en beetje nootmuskaat of kaneel. Hou je het eenvoudig en moet het snel gaan, dan kluts je paar eitjes, kruiden met peper en zout en op het groentenmengsel gieten. Even het ei laten stollen en mogelijk nog even in de oven of onder de grill als je graag hebt dat het ei uitgebakken is. Heb je iets meer tijd dan giet je het groentenmengsel in aparte kom, beetje kaas naar keuze en volle room toevoegen (of wat je nog in de koelkast van restjes hebt) en in taartvorm gieten die je bedekt hebt met bladerdeeg. Bladerdeeg is heel lastig zelf te maken dus dit koop je best. Bakken in de oven volgens de aanwijzingen bij het bladerdeeg. Eet je graag glutenvrij dan is het perfect mogelijk om dit gerecht te eten zonder het bladerdeeg.

You Might Also Like