Lunch

Taboulé

2 juli 2015

Bij deze tropische temperaturen eet ik heel graag taboulé. Snel klaar, fris en lekker! Voor de couscous ga ik als volgt te werk: ik neem een koffiekopje en vul het tot koffiehoogte met couscous. Vervolgens giet je dit in een mooie ruime schaal. Wil ik er meer dan neem ik nog een tweede kopje. In hetzelfde kopje vul ik water volgens het aantal kopjes couscous dat ik genomen heb. Het water laat je in kommetje koken en giet je vervolgens over de couscous. Als het goed is is de couscous nu volledig bedekt met water. Deksel erover en de couscous laten zwellen. Zodra het even afgekoeld is doe je er wat olijfolie over, kruiden met zeezout en peper en in de koelkast zetten. Dit maak je dus best ’s morgens al wanneer je het ’s middags wil eten.

Voor 2 kopjes couscous gebruik ik al snel een volledig bajes kerstomaatjes. Deze halveren en bij de gekoelde couscous voorzichtig omroeren. 4-tal sjalotjes heeeeeel fijn snijden en in citroen laten marineren. Dit ook bij de couscous voegen. Het is de bedoeling dat de taboulé wat zuur is van smaak dus vrij veel citroen- of limoensap toevoegen (volgens smaak maar ik gebruik er vrij veel). Proeven en mogelijk nog bijkruiden.

Bij een echte taboulé voeg je nu ook nog verse munt en peterselie maar ik doe dit er meestal niet bij omdat ik het eerste niet verteer en het tweede niet lekker vind maar kan dus volgens smaak. Velen voegen ook rozijntjes bij de couscous maar vind ik ook niet echt nodig. Dit gerecht kan je perfect combineren met gazpacho Sévillan wat je ook terugvindt op de site.

You Might Also Like