Hoofdmaaltijd

Gemarineerde zalm met spinazie

9 juli 2015

Ik ben niet zo fan van visgerechten maar mijn echtgenoot is dat wel dus probeer ik wel om ook lekkere visgerechten op tafel te zetten 😉 Vorig jaar ontdekte ik heel toevallig een zalmgerecht op Indonesische wijze gemarineerd en dat vond ik zelfs bijzonder lekker. Je marineert best de avond ervoor of ’s ochtends. Leg een paar zalmmoten in een schotel. Voor de marinade heb je nodig: sojasaus, citroensap, agavesiroop of honing, veel teentjes look geperst, geraspte gember, beetje olijfolie en cayennepeper. Gezien je sojasaus gebruikt hoeft deze marinade geen extra zout!

Wanneer je zalm klaarmaakt dan is dit al snel te droog dus beste keuze vind ik persoonlijk grillen. Om goed te grillen is het belangrijk dat de pan of het grilltoestel heeeeeeel heet is. Met een goede pan heb je geen vetstof nodig. Normaal grill ik langs één kant tot het een heel mooie kleur heeft en heel kort even aan de andere kant.

Dit gerecht vind ik heel lekker met rauwe spinazie. Ik kies hier jonge spinazieblaadjes voor en maak een dressing van natuuryoghurt of griekse yoghurt. Wat citroensap en sinaasappelsap erdoor mengen, en kruiden met cayennepeper, zeezout en garam masala. Je kan aan deze salade nog cashewnoten toevoegen die je klaarmaakt in de oven. Daarvoor gebruik je natuur cashewnoten die je in fijne stukjes stampt. Even bevochtigen met water en kruiden met kurkuma, zeezout en garam masala. Deze noten zet je zeker 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Meng deze nootjes met de spinazie en doe wat koude marinade over de warme zalm die je serveert met de mooi gegrilde kant naar boven. Smakelijk!

 

You Might Also Like