Lunch Ontbijt

Courgette-venkel frittata

28 juli 2015

Ui, look, venkel in stukjes en courgette in stukjes kort even bakken in pan met olijfolie. Na 5-tal minuten pan van het vuur nemen en groenten laten afkoelen. In een kom eieren klutsen en kruiden met zeezout, peper en tijm. Het is extra lekker als je door dit mengsel geraspte parmezaan roert. Verhoudingen zijn ongeveer 500gr groenten, 4 eieren en 2 eetlepels parmezaan.

Groenten mengen met het eiermengsel en in een pan met beetje kokosolie even op het vuur zetten zodat het een koek wordt onderaan. Niet te lang zodat het niet aanbrandt! De pan nog een paar minuten in voorverwarmde oven zetten zodat het eiermengsel bovenaan kan stollen. Terug niet te lang.

Andere variant is het eiermengsel in een voorverwarmde oven zetten en je kan daarvoor perfect bakvorm voor cupcakes gebruiken. Even invetten met kokosolie en een oven van 200° tot het mengsel gestold is (hangt af van oven tot oven hoe lang dat duurt, dus even in de gaten houden). Je kan helemaal op het einde nog even gratineren.

Dit gerecht kan je maken met alle mogelijke groenten die je lekker vindt 🙂

You Might Also Like