Hoofdmaaltijd Lunch

De beste verse tomatensaus die past bij elke pasta

22 september 2015

Jaren geleden leerde ik een tomatensaus maken van een echte ‘Italiano’ en het is nog altijd mijn favoriete tomatensaus. In een wokpan doe je heeeeel veel olijfolie en die warm je op matig vuur. Tomaten toevoegen (ik gebruik meestal 2 bakjes kerstomaten omdat die tomaatjes zoeter smaken), heeeeeel veel geperste look, en kruiden met zeezout en peper. Dit laat je zowat een uur op zacht vuur stoven tot het sap van de tomaatjes verdwenen is. Af en toe omroeren. Wanneer het een dikkere saus aan het worden is dan giet je dit mengsel door een passevit om de velletjes van de tomaat te verwijderen. Heb je dit niet dan kan je de saus ook in een zeef gieten en met de ronde kant van de pollepel het vruchtvlees van de tomaatjes door de zeef duwen. Gebruik je grote tomaten dan kan je de tomaten ook eerst ontvellen door die 10 seconden in kokend water te leggen maar gezien ik kerstomaatjes gebruik is dit onbegonnen werk en ben ik super blij met de passevit. Als de saus klaar is zeker proeven om te zien of er nog zout of peper bij moet. Wanneer de tomaatjes toch te zuur zijn dan voeg ik wat agavesiroop toe maar meestal hoeft het niet. Dit vind ik het lekkerst met capellini (best volkoren als je gezonde variant wil) en afwerken met veel verse basilicum en parmezaan.

You Might Also Like