Eet weetjes

To pasta or not to pasta?

22 september 2015

Mag je nu wel of niet pasta eten? Het hangt er van af welke pasta… Pasta behoort tot de koolhydraten en daarin heb je snelle suikers en trage suikers. Witte pasta hoort tot de snelle suikers en kan je dus beter vermijden want die zorgen voor enorme pieken in de bloedsuikerspiegel. Door die pieken moeten organen, klieren en hormonen weer hard gaan werk om het lichaam te balanceren dus gun dat lichaam wat rust want het heeft al stress genoeg. Volkoren pasta is beter want wordt veel geleidelijker omgezet in suiker. Maar dan nog eet je best geen pasta als avondmaaltijd tenzij je daarna nog gaat sporten. De suikers in pasta kan je overdag nog verbranden maar in je luie zetel zal dat niet lukken.

Maar er bestaat ook een ’trucje’ om ervoor te zorgen dat voeding toch niet te snel de bloedsuikerspiegel doet stijgen en dat doe je door suikers/koolhydraten te combineren met vetten. Op die manier blijft de voeding langer in de maag. Dus paste met groenten is OK maar zeker ook veel olijfolie toevoegen. Maar af en toe lust ik toch ook wel een lekkere spaghetti bolognese en dan is dat met gewone witte pasta en veel kaas 😉

You Might Also Like