Hoofdmaaltijd Lunch

Mantelschelpnootjes met zure room dressing

26 september 2015

Ik eet ontzettend graag mantelschelpnootjes, alleen al omdat je in mum van tijd een lekkernij op tafel zet. Ik koop deze zeevruchten altijd diepvries en ze zijn zo klein dat je ze ook rechtstreeks diepgevroren in de pan kan klaarmaken. Tot nu toe gebruikte ik altijd verse boter om deze zeevruchtjes te bakken maar je zou ook perfect kokosolie kunnen gebruiken. Olijfolie best niet want je hebt wel een hete pan nodig en olijfolie kan oxideren bij te hoge temperaturen. Bak de zeevruchten in pan met peper en klein beetje zeezout en draai vervolgens om. Ze zouden mooi bruin moeten kleuren maar ook niet al te lang in de pan liggen.

Ik serveer dit vaak als voorgerechtje en leg dan onderaan beetje zure room dressing. Ook al zo eenvoudig maar zooooo lekker: potje zure room in blender mixen met eetlepel appelazijn (of witte wijnazijn mocht je dat niet hebben), zeezout, veel look, peper en veeeel basilicum. Het heeft als het klaar is een frisgroene kleur.

Ik serveer dit in kleine glazen potjes met onderaan zure room, 3-tal mantelschelpnootjes erbovenop en je kan het afwerken met vers blaadje basilicum of kerstomaatje heel fijn gesneden. Truc is om dit gerecht snel op te dienen want de combinatie tussen de koele saus, warme nootjes en koele tomaatjes is echt hemels.

You Might Also Like

  • Anja 25 november 2015 at 09:55

    Heerlijke combinatie , echt waar ! 🙂

    • Sylvie Verleye 25 november 2015 at 12:19

      Dikk merci, is ook één van mijn favorieten. En zeker ook aanrader voor de aankomende feesten 😉