Lunch

Exotische pompoensoep

5 oktober 2015

Normaal ben ik niet zo te vinden voor de combinatie van groenten en fruit maar in deze soep is het echt een topper! Smelt kokosolie in een kom en fruit hierin prei tot het wat glazig wordt en daarna een rijpe banaan in stukjes. Kruiden met vrij veel curry, cayennepeper, zeezout en geraspte gember. Even omroeren (ruikt dan al heeeeeerlijk door de curry en gember) en pompoen in stukken toevoegen. Ik haat pompoenen snijden dus deal is: mijn man snijdt pompoen en ik maak de soep 😉

Het geheel laten sudderen met deksel erop op niet al te hoog vuur. Water toevoegen tot de pompoen net onder staat en bouillon naar smaak toevoegen (ik kies altijd groentenbouillon). Wanneer de groenten zacht zijn mixen en afwerken met kokosmelk en verse koriander. En altijd proeven of het genoeg gekruid is want dit mag wel pittig smaken. Je mag aan deze soep ook citroengras toevoegen maar dan moet je de soep op het einde wel zeven want die stukjes blijven hard.

You Might Also Like