Lunch

Zoete aardappelsoep

21 oktober 2015

Ik heb net een nieuwe soep gemaakt en moet die gewoon delen want iedereen (zelfs de kids) vond de soep lekker. Benodigdheden: 2 ajuinen, 2 teentjes look, 3 zoete aardappelen, 3 wortelen, 1 rode paprika, koffielepel komijnpoeder, halve koffielepel curry en 3cm geraspte verse gember. Ajuin, look en kruiden stoven in kokosolie. Liefst op een zacht vuur zodat de look niet bruin wordt. Vrij snel de groenten in stukjes toevoegen en kruiden met keltisch zeezout en cayennepeper. Deksel op de kom en op laag vuur de groenten laten garen want dan krijg je een soort van natuurlijke bouillon. Na een tijdje water toevoegen tot de groenten net onder water staan. Ik voeg dan wel wat groentenbouillon toe. Zijn de groenten zacht dan het geheel glad mixen en water toevoegen volgens gewenste dikte. Ik heb de soep vrij dik gelaten want dan blijven de smaken heel intens. Je kan dit perfect afwerken met verse peterselie of koriander. Smakelijk!

You Might Also Like