Lunch Ontbijt

Frittata muffins

23 december 2015

Dit is zoooooooo lekker en gezond! Broccoli is zonder twijfel een fantastisch gezonde groente. Zet dit alleen niet meer dan één keer per week op de menu want veel vrouwen kampen met een schildklier die niet optimaal werkt. In dat geval heb je jodiumrijke voeding nodig (eigeel, zeewier, vis en zeevruchten) maar kruisbloemigen zoals broccoli kunnen de opname van jodium verhinderen. Vooral rauw zijn deze groenten dan niet aan te raden (ook bloemkool hoort bij de kruisbloemigen en wordt nogal eens rauw gegeten). Dus goed stomen en bij voorkeur combineren met vetten, dus is een frittata perfect geschikt.
Groenten naar keuze stoven in beetje kokosolie. Ik gebruik liefst bio seizoensgroenten dus nu was dat 1 ajuin, 1 prei en 2 teentjes knoflook, en dit kruiden met himalayazout, cayennepeper, kurkuma en curry. Als de groenten gaar zijn in kom gieten om af te koelen. Ondertussen volledige broccoli stomen of koken. Als die gaar is in kleine stukje snijden en bij de groenten gieten. 4 volledige eieren klutsen, kruiden met himalayazout en zwarte peper, en dit bij de groenten gieten en alles mengen. 2 eetlepels parmezaan toevoegen en goed mengen. Cupcake vorm inwrijven met kokosolie. Vullen tot aan de rand en in een voorverwarmde oven op 180° zo’n 20 minuten laten garen. De frittata zal iets opkomen en moet licht bruin worden. Met een mes de randen lossnijden en met een lepel kan je perfect dit smaakwonder uithalen. Aan dit recept kan je perfect ook fijn gehakte amandelnoten of andere kruiden toevoegen. Dit gerecht werd trouwens door 2 van mijn zonen goedgekeurd. Joepie 🙂  Smakelijk!

You Might Also Like