Ontbijt

Banaan pannenkoekjes als ontbijt

17 januari 2016

Ik heb net voor de allereerste keer banaan pannenkoekjes gemaakt bij de brunch. Ik heb een willekeurig recept van een blogster gevolgd die euforisch was over dit recept dus volgde ik het helemaal en de pannenkoekjes lukten wonderwel van de eerste keer. Zij gebruikt 35gr havervlokken, 1 ei, 1 overrijpe banaan, beetje zout, eetlepel agavesiroop en scheutje amandelmelk (ik gebruikte kokosmelk). Zij voegt er ook nog snuifje kaneel aan toe maar dat heb ik weggelaten.

Alle ingrediënten in blender en mixen. Het deeg moet nog wat dik zijn, niet lopend zoals andere pannenkoek. Je kan tot 5 kleine pannenkoekjes bakken in een pan (vetstof boter of kokosolie). Heel voorzichtig omdraaien met een spatel als er belletjes vormen bovenaan en vuur niet al te hoog. Zij eet er diepvriesfruit bij dat ze op zacht vuur warmt met beetje citroensap.

Volgende keer hou ik de hoeveelheden voor de pannenkoek maar gebruik ik kokosbloesemsuiker in plaats van agavesioop. 2 van de 3 kids vonden dit lekker dus wordt herhaald 🙂

You Might Also Like