Hoofdmaaltijd

Bio zeebaarsfilet met gemarineerde en gegrilde scampi’s, en gestoofde spinazie met roquefort en postelein

4 februari 2016

Zeeproducten zijn super goed voor ons want jodiumrijk. En die jodium hebben we dan weer nodig om ervoor te zorgen dat de schildklier goed werkt dus vis gerechtje… De vis maakte ik voor de eerste keer en vond ik eerlijk gezegd geen hoogvlieger (enkel mijn man vond dit lekker). De scampi’s daarentegen….njammie en heel eenvoudig. Scampi’s in ovenschotel besprenkelen met citroensap, royaal olijfolie (ik heb geraffineerde gebruikt omdat de oven toch op 200° staat maar je zou het even goed met kokosolie kunnen doen), cayennepeper, schijfjes look, beetje himalayazout en provencaalse kruiden. Dit zeker 30 minuten in de oven op 200°. Ondertussen de spinazie wassen en stoven in olijfolie met beetje himalayazout, zwarte peper, kurkuma en muskaatnoot. Ik doe dit zonder deksel want andere is er te veel vocht. Vanuit hormoonbalans is het wel aan te raden bio spinazie te gebruiken want staat hoog op een lijst van meest bespoten groenten. Als het vocht grotendeels verdwenen is naar smaak roquefort toevoegen (vandaar niet al te veel himalayazout). Zuivel eet je best met mate maar dan liefst van rauwe melk en roquefort past daar perfect in. Op het einde deed ik er nog wat postelein boven op en dat smaakte best lekker. Smakelijk!

You Might Also Like