Hoofdmaaltijd

Mosselen op 2 verschillende manieren

14 maart 2016

Mosselen eet ik dolgraag maar ik maak graag mosselen op verschillende manieren (bijvoorbeeld 4 mosselpotjes op 4 verschillende manieren) en dan kan iedereen kiezen wat ze liefst eten of variëren. De 2 varianten die ik liefst eet zijn ‘Italiaanse mosselen’ en ‘Oosterse mosselen’. Voor de Italiaanse variant stoof ik ajuin, prei, kerstomaatjes en heel veel look in olijfolie. Kruiden met klein beetje zout, peper, laurierblaadjes en provencaalse kruiden. Even omroeren (ruikt heerlijk), mosselen erbij en even laten koken tot ze open zijn en op het einde potje room erover en nog eventjes opschudden. Voor de Oosterse variant stoof ik ajuin, prei en gember in kokosolie. Kruiden met klein beetje zout, cayennepeper, curry en garam masala. Even omroeren en mosselen erbij. Als de mosselen open zijn kokosmelk erover en koriander. Ik eet meestal de room variant maar mijn man verteert room niet goed dus oosters is zijn favoriet. Mosselen zijn perfect voor hormoon balans want jodiumrijk dus regelmatig op menu zetten 😉 Als dipsausje meng je een potje zure room met een eetlepel appelciderazijn, himalayazout, kurkuma, zwarte peper en volle hand verse basilicum. Alles mixen en perfect sausje!

You Might Also Like