Hoofdmaaltijd

Kruidige wok

12 mei 2016

Kruidige wok waar ik vanavond enorm van genoten heb, én die helemaal ok is voor wie 9-daagde detox doet ? Ik gebruikte kokosolie, 2 zoete punt paprika’s in reepjes, 1 prei in ringen, 2 wortels in ringen, 1 bakje champignons in schijfjes en 1 grote ui in ringen. Alles samen wokken en ondertussen zilvervliesrijst koken. Ik gebruikte 2 kopjes rijst. De kruiden maken echt dit gerecht: flinke geut sojasaus, cayennepeper, zwarte peper, curry, garam masala, kurkuma en 5cm verse gember raspen. Geheel omroeren en rijst erbij. Het moet ideaal een smeuïg geheel zijn. Als dat niet het geval is nog een beetje soja toevoegen. Laten afkoelen tot lauw warm en op het einde honing, 1 geperste citroen en verse groene kruiden die je graag lust toevoegen. De kruiden doe ik er dan meestal apart bij in het bord omdat de kids dat minder graag lusten. Proeven en smullen!

You Might Also Like