Hoofdmaaltijd

Wok voor de hele familie

7 juni 2016

Wanneer ik personen begeleid in een 9-daagse detox dan krijg ik de vraag of ze verschillend moeten koken voor de familie. Dat is niet houdbaar en is gelukkig ook niet nodig. En dit gerecht is daar een heel mooi voorbeeld van. Ik gebruikte een eetlepel kokosolie in wokpan. 2 zoete puntparika’s en zo’n 5 wortelen in kleine stukjes wokken. Kruiden met himalayazout, zwarte peper en kurkuma. Kokosmelk toevoegen en even laten warmen met de groenten. 2 grote stukken kabeljauw (ik gebruikte diepgevroren vis) in de saus leggen. De vis moet ideaal net onder staan. Ik voegde daarom klein beetje water toe en wat gluten vrije groenten bouillon. 2cm verse gember raspen en de vis op niet al te hoog vuur (licht pruttelend) en afgedekt laten garen. Dit heeft zo’n 20 minuten geduurd. Af en toe checken want je wil niet dat de vis helemaal uiteen valt. Als de vis gaar is limoensap toevoegen en afwerken met verse koriander.

Daarnaast maakte ik zilvervliesrijst. Zo’n 30 minuten koken en achteraf heb ik als kruiden veel look en bio soja saus gebruikt. Ik lust niet zo graag vis dus at ik vooral rijst in combinatie met de groenten en saus. Mijn man en 2 kinderen aten alles terwijl de oudste zoon alleen de vis met saus en heel klein beetje groenten at (is de moeilijkste eter ;-)) Dus voor ieder wat wils! Dit gerecht kan je ook perfect maken met stukken kip of kalkoen.

You Might Also Like