Eet weetjes

geroosterde noten

30 augustus 2016

Gisteren vierden mijn man en ik onze 13de huwelijksverjaardag. We gingen eten bij Vos, één van onze lievelingsrestaurantjes in Gent. Bij de aperitief kon je geroosterde noten kiezen en dit was echt waar een smaken festijn. Vorig jaar had een kok die ik zeer waardeer ook al zelf geroosterde noten geserveerd bij een salade en dat vond ik ook al zo lekker. Zij gaf als tip om kruiden te gebruiken die je graag eet en je hoeft enkel de noten wat vochtig te maken zodat de kruiden makkelijk blijven plakken. Bij restaurant Vos hadden ze garam masala gebruikt, een kruidenmengeling. Wat je er duidelijk in proefde was kaneel. Ik ben nu geen grote kaneelfan maar dit was echt hemels. Topkruiden binnen hormoon balancerende voeding zijn kaneel en kurkuma maar volgens mij zijn curry en cayennepeper ook bijzonder lekker. Ik heb ondertussen geëxperimenteerd en ontdekte dat er zeker ook zeezout op de noten moet (en niet al te gierig zijn). Eerst de noten 10 minuten op 150°, even omroeren en daarna nog kleine 2 minuten onder de grill (goed in de gaten houden). Ik ga dit in elk geval vaker maken want het is perfect én gezond als aperitief hapje. Ik ben namelijk grote fan van chips en tijdens het weekend blijft dat mijn ‘zoute zonde’ bij de aperitief. Maar als ik die chips nu eens kan vervangen door deze noten….Gebruik liefst ongebrande noten van de biowinkel. Gisteren was het een notenmix van walnoten, cashew, amandelnoten en brasil nuts. Leidraad binnen hormoon balans is handvol noten per dag. Ik eet die liefst in de loop van de ochtend (rauw) maar tijdens het weekend ben ik alvast van plan om mijn noten pas bij de aperitief te eten 😉

You Might Also Like