Eet weetjes

efficiënt koken met voetballende kids en drukke job…

20 september 2016

Laat me een doorsnee week schetsen… Ik geef zo goed als elke dag opleiding of coaching (vandaag dus duidelijk niet met al die berichten ;-)), mijn oudste zonen hebben voetbal op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag dus dat betekent dat ze om 17:30 weg zijn en rond 20:00 terug. Makkelijkst is dus stoofpotjes maken zodat iedereen makkelijk kan eten wanneer dat best past. Toevallig aten we zondag avond kip en had ik toevallig heel wat kip die ik ook allemaal heb gebakken in kokosolie met curry, kurkuma, zeezout en cayennepeper. Als kip wat begon te bruinen heb ik vuur lager gezet, honing toegevoegd, uienringen en granaatappelpitjes. Deksel erop en op laag vuur verder laten stoven. De kids vonden deze schotel trouwens heel lekker. Zij aten dat met rijst, mijn man en ik met extra gestoofde groenten.

Maar ik had nog wel wat kip over. Dus maakte ik met de overschot een wokschotel met kokosmelk en koriander (vonden ze al minder lekker). Recept vind je op deze blog. En deze middag aten mijn man en ik het allerlaatste beetje op met grote salade en extra soep. 3x kip, 3 maal makkelijk, 3x lekker dus doe ik vaker 😉

You Might Also Like