Ontbijt Zoete Zonde

Chocoladetaart met zwarte bonen

10 oktober 2016

Waarom zou je in godsnaam een chocoladetaart maken met zwarte bonen? Omdat die vol zitten met vezels, eiwitten, ijzer en magnesium, én omdat ik dit graag als alternatief, voedzaam ontbijt eet (zeker mijn kids vinden dit lekker en de zwarte bonen smaak je gewoon niet). Dit is een recept van Dr. Axe maar ik heb er mijn variant van gemaakt.

Het echte recept zegt dit: 1 blik bio zwarte bonen laten uitlekken. 3 eieren mixen met 1/2 cup cacao poeder, 4 eetlepels gesmolten kokosolie, 3/4 cup rauwe honing, 2 theelepels stevia, 1/2 cup glutenvrije bloem, 1/4 cup zeezout en 1/4 cup water. Alles mengen en 40 minuten in oven van 180°.

Ik heb dit recept gemengd met mijn gebruikelijke recept voor chocoladetaart en dan werd het dit: 200gr pure chocolade smelten met 4 eetlepels kokosolie. 3 volledige eieren met snuifje zeezout en 180gr rietsuiker in de blender. Ik gebruikte rietsuiker omdat ik het altijd zonde vind om mijn beste honing in een hete oven te steken. Zowel Dr. Axe als Ralph Moorman zijn pro stevia maar ik heb er nog nooit mee gebakken. Maar als je hiermee wil experimenteren, laat het mij zeker weten!!! Bonen heb ik ook gemixt om ervoor te zorgen dat mijn kids dit zeker zouden eten 😉 Bonen, chocolademengsel en eiermengsel mengen en 100gr amandelmeel toevoegen. 40 minuten bakken in oven van 180°. Ik steek altijd even een mes in de taart om te zien of die vanbinnen gaar is (hoewel dat met chocoladetaart geen echt probleem is want moelleux is ook lopend vanbinnen). Als er geen stroperige chocolade aan het mes blijft kleven, dan is het klaar. Even laten afkoelen en smullen. Ook heel lekker dag erna als de taart in de koelkast is afgekoeld.

You Might Also Like