Snelle hap Tussendoortjes

Knolseldersoep met appel

21 november 2016

Om hormoon balancerend te eten, eet ik zoveel mogelijk bio en dan zijn seizoensgroenten eigenlijk de meest logische keuze én het helpt me enorm om te variëren. Ik ben nogal een tomaat freak en zou anders de neiging hebben om constant tomaat te maken en eten. Dus zondag maakte ik deze heerlijke knolseldersoep. Ere wie ere toekomt…het gerecht komt uit het Spar boekje waar best wel lekkere dingen in staan.

Het is een heel eenvoudige soep want je stooft 2 uien en 1 selder in olijfolie of kokosolie. Knolselder en 4 appels in stukjes toevoegen. Alles even doorroeren en kruiden met himalayazout en zwarte peper (ik doe tegenwoordig ook overal kurkuma in dus kan zeker ook maar staat niet in het recept). Water toevoegen tot de groenten onder staan, beetje bouillon toevoegen (ik gebruik glutenvrije van de biowinkel) en laten sudderen tot de groenten zacht zijn. Het geheel mixen en water toevoegen tot je de juiste dikte hebt. Even proeven of er nog kruiden bij moeten en afwerken met volle room. In het recept staat dat je deze soep eet met linzen of kikkererwten en feta maar bij gebrek aan deze ingrediënten at ik alleen de soep en die was echt heerlijk!

You Might Also Like