Hoofdmaaltijd Snelle hap

kip kokos maaltijd soep

2 januari 2017

Na de feestdagen ben ik weer dringend toe aan hormoon balancerende gerechten en ik heb besloten om mij de komende weken toe te leggen op maaltijdsoepen. Deze middag werd het kippen kokossoep (recept van Matthew Drennan). 1 ui in stukjes, 2 teentjes look in stukjes en 2,5cm geraspte gember bakken in eetlepel kokosolie. Niet al te hoog vuur! Kruiden met theelepel kurkuma, theelepel garam masala, himalayazout, zwarte peper en curry (naar smaak). Blussen met 10ml vissaus (ik gebruikte daarvoor dus naar goede gewoonte mosselvocht uit diepvries 😉 en 30ml limoensap. Even laten doorkoken en afzetten.

Ondertussen 500gr kippeblokjes, 1 prei in ringen en geraspte rode paprika bakken in kokosolie en dezelfde kruiden gebruiken. Blussen met 4dl kokosmelk. Beide gerechten in een grote soepkom samenvoegen en 4dl groentebouillon of bio kippenfond toevoegen. Alles even laten doorkoken en afzetten. Als de smaak te zuur is dan kan je wat rauwe honing toevoegen (best wanneer de soep wat afgekoeld is in jouw kommetje want in hete soep verlies je het heilzame effect van de honing). Ik heb nog wat rijstnoedels in de soep laten garen in de hoop dat deze soep dan ook aantrekkelijk zou zijn voor de jongens. Maar helaas 🙁 Enkel de jongste vond het lekker maar wij vonden het super! Deze soep kan je afwerken met verse basilicum of koriander. Normaal moeten er nog 2 gesnipperde limoenblaadjes meekoken in de soep maar die had ik helaas niet want geeft echt wel extra smaak. Ik heb met oudjaar een variant gegeten van deze soep met scampi’s én limoenblaadjes, en dat heeft me geïnspireerd om me toe te leggen op maaltijdsoepen. Wordt vervolgd 🙂

You Might Also Like