Hoofdmaaltijd Snelle hap

tomatensoep met runderballetjes

5 januari 2017

Ik ben nu al tot de vaststelling gekomen dat maaltijdsoepen perfect zijn voor ons gezin. Deze middag maakte ik tomatensoep met zelf gerolde balletjes (altijd een hit bij de kids). Ik gebruikte wat ik in de koelkast vond: 2 grote ajuinen, 1 prei, 1 grote teen knoflook, 2 wortels en 1 zoete puntpaprika. Alles in grote stukken in olijfolie even laten stoven en dan met water vullen tot de groenten onder staan. Als kruiden gebruikte ik provençaalse kruiden, zout, peper, kurkuma, venkelzaadjes en wat groentenbouillon. Alles met een deksel laten sudderen tot de groenten zacht zijn. Ondertussen maakte ik de balletjes met bio gehakt biefstuk.

Als de groenten zacht zijn 2 eetlepels tomatenpuree erbij. Normaal mix ik de soep omdat dit echt wel de makkelijkste manier is om de kids soep te laten eten. Maar ik vond die grote stukken groenten zo aanlokkelijk om op te eten. Dus verdeelde ik de groenten soepkom in 2 kleinere soepkommen, eentje om te mixen en eentje om zo te laten. In de gemixte soep deed ik wat extra water + bouillon tot de soep de juiste dikte had en daarbij de balletjes. Iedereen content. Wij aten de groentensoep met parmesan schilfers en de kids smulden van hun favoriete soep met balletjes 🙂 Perfecte maaltijd zonder granen als variant voor het eeuwige brood!

You Might Also Like