Hoofdmaaltijd

paddenstoelencurry

21 januari 2017

Als er één gezondheidstrend is die ik overal zie opduiken dan is het wel de terugkeer van de goeie ouwe kippenbouillon (of rundsbouillon). Zou geweldig zijn voor lekkende darm, voedselintoleranties en allergieën, gewrichten en een boost voor het immuun systeem. Je kan het zelf maken maar dan moet je wel zeker zijn dat je bio kippen hebt of gras gevoederde runderen. Je kan er meer over lezen (ook hoe je het zelf maakt via deze link die wel in het Engels is: https://draxe.com/the-healing-power-of-bone-broth-for-digestion-arthritis-and-cellulite/). Tegenwoordig vind je kippenbouillon ook in de biowinkel en is een pak makkelijker 😉

Een lekker recept dat ik deze week maakte met de bouillon is paddenstoelencurry. Verhit een eetlepel kokosolie in de wok en voeg zodra het gesmolten is 1el curry, 1tl garam masala, 1tl kurkuma en 1tl kaneel toe. Even roeren, vuur niet al te hoog en 1 rode ui + 3 teentjes look (beide fijn gehakt) toevoegen en roeren. 500gr champignons en 50gr cashewnoten bij deze kruidenmengeling voegen en even laten meebakken. Ik gebruik liefst bio bruine champignons maar het mag ook een mengeling zijn. Blussen met 400ml kokosmelk en 200ml bouillon. Sap van 1 limoen en 4cm geraspte gember toevoegen. Alles even omroeren en kruiden met himalayazout en peper volgens smaak. Helemaal op het einde 80gr gehakte spinazie toevoegen en onmiddellijk van het vuur halen.

Wij aten deze curry met rijst. De kids aten deze curry met rijst en worst. 2 kids vonden het heel lekker, de oudste (en moeilijkste eter) vond het matig maar matig vind ik tegenwoordig een overwinning 😉

You Might Also Like