Eet weetjes Zoete Zonde

Zeg niet zomaar ‘ach het is maar één koekje’….

7 februari 2017

Vandaag zat er toevallig een sportdokter in mijn opleiding presenteren/storytelling, en dan hebben we het in de pauze uiteraard nogal snel over eten, gezonde voeding, hormonen…Hij bevestigde nog maar eens hoezeer suikers vooral de boosdoeners zijn. Ik eet nu al geruime tijd hormoon balancerend. Dat betekent voor mij op vlak van suiker dat ik in de ochtend nog wel een ontbijt heb met natuurlijke suikers (fruit, honing, kokosbloesemsuiker…) maar in de namiddag en avond eet ik niets meer van suiker. In het weekend bak ik zelf taart of andere en de zondag passeren er ook ook wel vaak koffiekoeken.

Ik merkte de laatste maanden echter dat mijn gewicht nu toch wel te veel zakte. Dus ben ik eens gaan kijken wat er gebeurt als ik tijdens de week toch suiker eet na de middag of avond, en dan heb ik het echt niet over veel suiker. Een koekje, een pudding of ander dessert. Wat bleek? Gewicht ging vrij snel terug naar omhoog! Dus wie graag wil afvallen…het is een combinatie van meerdere factoren maar suiker is toch wel een belangrijke. Zeg dus niet zomaar ‘ach het is maar 1 koekje’ maar geniet anderzijds ook met volle teugen (tijdens het weekend bijvoorbeeld) als je dan toch dat lekker dessert verorbert 🙂

You Might Also Like