Hoofdmaaltijd

Kabeljauw met kaaskorst

12 april 2017

Ik ben geen visfan maar daarnet toch een gerecht om duimen en vingers van af te likken. Ere wie ere toekomt, dit komt uit het kookboek ‘Claudia kookt voor vrienden’. Ik heb enkel ingrediënten aangepast om er een hormoon balancerende versie van te maken. Ik gebruikte kabeljauw terwijl dit gerecht kan met om het even welke vaste vis. Een ovenschotel invetten met kokosolie, himalayazout en zwarte peper op de bodem strooien en bedekken met 4 stukken vis van ongeveer 150gr. Over de vis nog eens zout en peper strooien.

Ondertussen maak je de voorbereiding voor de kaaskorst door 75gr gemalen parmezaan (van rauwe koemelk) + 55gr gesmolten boter (gebruik grasboter) + 35gr amandelmeel in blender te mixen. Je kan trouwens naar eigen smaak verschillende kruiden hieraan toevoegen. Verdeel dit mengsel over de 4 vismoten, nog beetje zout en zwarte peper draaien, en 15 minuten in voorverwarmde oven van 200°. Als je makkelijk door de vis kunt prikken dan is de vis gaar. De korst heeft nu ook een mooie bruine kleur gekregen.

Claudia combineerde dit gerecht met quinoa en pesto maar ik heb anders gecombineerd met gebakken rijst en mousselinesaus. Mousselinesaus is perfect hormoon balancerend met ingrediënten als eidooier, citroen, zout, water, grasboter en volle room. Het is alleen geen gerecht wat je elke dag eet met zoveel boter 😉 Ik gebruikte het recept uit de boerinnenbond en is perfect gelukt. Nog wat garnaaltjes aan toevoegen je hebt een heerlijk visgerecht 🙂 Als groenten gebruikte ik rauwe spinazie met een vinaigrette van sjalotjes, mosterd, balsamico azijn, olijfolie en klein beetje rauwe honing. Jongste zoon vond dit heerlijk hoewel hij ook geen visfan is!

You Might Also Like