Hoofdmaaltijd

Zeetong met zeekraal en groene asperges

8 juni 2017

Hoe eenvoudig kan een lekkere maaltijd zijn…zeetong met zeekraal en groene asperges 🙂 Mijn echtgenoot mag momenteel geen zoete dingen eten dus de pasta met verse tomatensaus die ik op de planning had staan was niet aan hem besteed. Ik weet dat ik hem ontzettend plezier doe met vis dus werd het een zeetong. Er is maar één manier om lekkere tong te maken en dat is met verse boter, en gelukkig past dat helemaal in hormoon balans. Liefst dus grasboter (van gras gevoederde koeien en dat is te vinden in de biowinkel). Eerst de vis in royaal veel boter aan één kant bakken en kruiden met himalayazout en zwarte peper. Na minuutje de groene asperges toevoegen en daarna de zeekraal. De asperges hoef je niet meer te kruiden want zeekraal is al zout. Ander kant van de tong ook kruiden, nog klein nootje boter toevoegen op het einde (mogelijk ook peterselie maar had ik niet) en direct opdienen. Nog wat citroensap over de vis sprenkelen en een frisse salade erbij met appelcider azijn en lekkere olijfolie.

You Might Also Like