Ontbijt

Griekse yoghurt fruit granola ontbijt

30 juli 2017

Ik ben niet van het type dat altijd super georganiseerd is. Niet evident met 3 kids en al helemaal niet als je hormoon balancerend wil eten. De zondag eten wij nogal eens met de kids gewoon koffiekoeken mee maar ik merk dat ik dat almaar minder graag lust. En zeker na deze eerste vakantie maand snak ik terug naar mijn favoriete ontbijten. Eentje daarvan is de ondertussen wel gekende granola die ik bij voorkeur zelf maak. Maar wat als die op is? Vanmorgen een perfecte quick fix bedacht die heerlijk smaakte en super geschikt is voor wie geen blender heeft.

In een braadpan 2 handen vol bio grote havervlokken, 5-tal volledige cashew noten en handje vol pompoenpitten. Zonder vetstof in de pan alles zachtjes laten bruinen zonder deksel. In ontbijtkommetje gieten wanneer dit klaar is om af te koelen. Vanmorgen sneed ik paar stukjes meloen en paar stukjes witte druiven erin. 5 grote scheppen Griekse yoghurt en rauwe lopende honing naar smaak (vaste honing koop ik bij een lokale imker en de lopende honing van ForeverLiving is mijn absolute favoriet). Alles omroeren en genieten!

Gebruik voor het fruit bij voorkeur seizoensfruit en met de nootjes kan je naar hartelust variëren. Vorige week ontdekte ik een heerlijke pistache variant:60gr ongezouten pistachenoten +25gr basilicumblaadjes +sap en zeste van 1 biocitroen +6 eetlepels extra vierge olijfolie. Dit alles mixen in blender tot gladde pasta stond in het recept. In mijn geval werd dit echter geen gladde pasta maar een notenmix met veel brokjes. Maar dit zou je perfect aan de ochtend granola kunnen toevoegen als frisse toets. Ik heb het nog niet geprobeerd maar kan me zo voorstellen dat je de basilicum ook kan vervangen door munt en met ananas als fruit zou dit zalig combineren.

Maar!!! Griekse yoghurt blijft zuivel en zuivel is vaak belastend voor de darmen en ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk die darmen zijn voor hormoon balans. Dus dit ontbijt is echt wel perfect…zolang je het niet elke dag eet en ook voldoende varieert. Variëren doe ik met eieren op verschillende manieren of miso (Japanse soep die ik koop in biowinkel) of zwarte chocolade crunchy (koop ik ook wel in bio winkel, niet zelf gemaakt) met kokosmelk.

You Might Also Like