Hoofdmaaltijd Snelle hap Tussendoortjes

quinoa pesto

1 augustus 2017

Ik heb er niet bepaald een geheim van gemaakt dat ik geen grote quinoa fan ben. Het is niet omdat iets gepromoot wordt als gezond dat ik het ook zomaar ga eten. Ik ben en blijf vooral een bourgondiër en het moet lekker zijn. Ik heb vroeger hier nog al een quinoa gerecht geplaatst dat ik best wel lekker vond maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dat gerecht sindsdien niet meer heb gemaakt. Maar ik ben ook wel grote voorstander van variatie dus bleef ik wel nadenken over andere opties. Gisteren maakte ik pesto. Royaal olijfolie, geutje truffel olie, paar blaadjes verse basilicum, bio verse spinazie, teentje look, himalayazout, zwarte peper, uiteraard kurkuma en flink stuk geraspte parmezaan. Dit alles in de blender, proeven of er nog iets van kruiden, olie of kaas bij moet en klaar. Idee was dit te eten met volkoren pasta maar ik dacht ineens om toch eens te proberen met quinoa en wonderlijk genoeg vond ik het heerlijk. Vermoedelijk omdat pesto toch wel een vrij sterke smaak heeft en overweegt in dit gerecht. Ik heb het gisteren niet gedaan maar champignons gebakken in beetje olijfolie (op laag vuur) en afwerken met zout, peper en vleugje citroen sap zou heerlijk passen bij dit gerecht dat anders wel eentonig kan uitvallen vind ik. Deze middag eet ik koud restje op 😉

You Might Also Like