Eet weetjes Ontbijt Snelle hap Tussendoortjes

gezonde cupcakes

13 augustus 2017

Mijn jongste was gisteren super enthousiast want hij dacht dat ik cup cakes ging maken…tot ik hem vertelde dat het deze keer ‘gezonde cupcakes’ zouden worden…Maar toch, hij wou helpen. Super simpel recept: groenten die je in de koelkast hebt zitten stoven in beetje olijfolie. Mijn super sympathieke buren voorzien me royaal van tuin verse groentjes dus werd het ajuin + courgette + warmoes. Kruiden met himalayazout, zwarte peper en kurkuma. Als groentjes zacht zijn, aan de kant zetten en laten afkoelen. Ondertussen 2à3 eieren klutsen en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Het groentenmengsel even door een zeef en bij de eieren voegen. Het kookvocht van de groenten kan je nog gebruiken voor een soep. Bij het eimengsel geraspte verse parmezaan en geutje volle room (kan je ook weglaten). Je kan er ook geitenkaas of feta bij doen. Dit mengsel verdelen in cupcake vormpjes en 15 minuten in oven op 200°.

Het leuke is dat we vandaag bij de brunch nog 3 cupcakes over hadden. Kids vinden dit jammer genoeg niet zo lekker….Eieren passen perfect in hormoon balancerend voedingspatroon want de schildklier heeft eiwitten als bouwstof dus doorheen de dag heb je er voldoende van nodig. Bovendien bevat de dooier jodium wat de schildklier ook al graag heeft. Ik eet bij voorkeur eieren van eigen kweek of bio. Hoe meer oranje de eidooier, hoe beter kwaliteit van het ei.

You Might Also Like