Hoofdmaaltijd

Kip stoofpotje

27 februari 2018

Dit gerecht is een must do voor wie kids heeft. Het recept heb ik van mijn mama en nu is het bij mijn kids een topper. Een grote ajuin en bio kipblokjes bakken in bio boter. Ik gebruikte gisteren 1kg kip voor 5 personen. 4 grote wortelen in blokjes en 250gr champignons in kwartjes toevoegen en even laten meestoven. Kruiden met peper, zout, curry, 3 laurierblaadjes en beetje tijm. Als de kipblokjes lichtjes bruin worden een groot glas rode wijn toevoegen (ik gebruik daarvoor bio wijn zonder sulfieten), een klein potje tomatenpuree, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker en 200ml kippenfond. Nog even kruiden met peper en zout. Alles omroeren en zeker 20 minuten met deksel op de pan, op zacht vuur laten pruttelen. Alles nog even omroeren en proeven of er nog zout of peper bij moet. Mogelijk met deksel van de pan nog even laten pruttelen zodat de saus beetje kan indikken. Wij aten dit gisteren met aardappelpuree. De puree maakte ik met rijstmelk en boter, en als kruiden peper, zout en foelie. Toppertje!!!

You Might Also Like