Zoete Zonde

Citroen cake met kokosolie

12 maart 2018

Ik geloof heel erg in de 80/20 regel wat voor mij betekent dat ik in de week zo goed als geen suiker eet behalve het ontbijt maar in het weekend bak ik heel graag. Ik heb zo mijn vaste recepten maar wou nu toch al lang eens iets proberen met kokosolie. En TADA….eentje die ik heel graag wil delen want super lekker en best wel licht gezien het met kokosolie is.

Klop 4 bio eieren met 180 gram rietsuiker en merg van vanillestokje (of 1theelepel vanille extract). Kloppen tot alles wit schuimig ziet. 180 gram bio bloem toevoegen en rasp van 1 bio citroen (dit zeker niet weglaten want geeft net lekkere smaak). 250ml Griekse yoghurt erdoor roeren en 100 gram gesmolten kokosolie. Alles dooreen roeren en in een bakvorm gieten. Ik heb er nog wat diepvries framboosjes onder geroerd wat niet in het originele recept stond maar vond ik wel lekker. Geeft hier en daar wel meer zure smaak.

50 minuten in voorverwarmde oven op 180°. Dan even prikken met een mes en mogelijk 5 à 10 minuten langer laten garen tot er niets meer aan het mes blijft plakken. Laten afkoelen en genieten 😉

You Might Also Like