Zoete Zonde

Brownie

27 maart 2018

Het lijkt of ik de laatste tijd meer desserten deel maar dat is echt puur toeval. ik wil jullie zeker niet aanzetten tot meer suiker eten (integendeel) maar er bestaat ook nog zoiets als die 80/20 regel en dan bak je beter iets zelf…toch? Dus onlangs was ik bij vrienden op bezoek en daar hadden ze een hemelse brownie. Ik heb uiteraard het recept ontfutseld, ondertussen geëxperimenteerd hoe ik het nog kan aanpassen want het originele recept was met margarine en dit heb ik ervan gemaakt:

Verwarm oven voor op 180°. Een bakvorm van 20 op 30 ongeveer invetten en bakpapier in leggen.
40gr bloem + 60gr cacao zeven en 170gr rietsuiker toevoegen. Originele recept was 440gr suiker maar dit vond ik nu toch wat veel. Best zelf experimenteren hoe zoet je dit wil. Au bain marie 250gr pure chocolade smelten.Om makkelijk au bain marie te smelten kan je klein kommetje water laten koken en daar een grotere pot over hangen met de chocolade. Bij de chocolade 150gr kokosolie laten smelten. Als het gesmolten is de pot eraf nemen en kort even laten afkoelen.

4 eieren kloppen en geleidelijk aan de suiker/cacao/bloem toevoegen. 120gr pecanoten toevoegen in kleine stukje gebroken of volledig volgens eigen smaak.

Aan het eiermengsel de chocolade en de noten toevoegen. In het recept staat dat je nog wat vanille extract moet toevoegen maar laat ik vaak weg. Giet dit in de bakvorm en 50 minuten laten bakken. Zeker 2u laten afkoelen. Dan kan je het bakpapier er makkelijk uithalen en de brownie in kleine vierkante blokjes snijden. Enjoy 🙂

You Might Also Like