Hoofdmaaltijd

Zalm ovenpotje

27 maart 2018

Er is iets wonderlijks gebeurd…Onlangs maakte ik een gerecht voor de kids en mezelf dat mijn man niet zo goed verteert. Dus maakte ik voor hem een apart visgerecht want hij is verzot op vis. Maar het moest dus vooral een gerecht zijn met minimaal werk. Dus deed ik het volgende: blokjes venkel in klein vuurvast potje en al even kruiden met himalayazout en peper, stukje bio bevroren zalm er bovenop en terug kruiden met peper en zout. Paar stukjes kerstomaat boven op de zalm en 2 teentjes look persen. Kruiden met Provençaalse kruiden. Je kan er nog een blokje bio roomboter aan toevoegen of een lepel kokosolie. Aluminiumfolie om potje af te dekken.

Dit zet je in een voorverwarmde oven van 200°. Ik weet de tijd niet meer helemaal vanbuiten maar het zal toch wel eerder 30 minuten à 45 minuten geweest zijn want de vis is toch bevroren. Belangrijk om bevroren vis te gebruiken want de venkel heeft ook wel even tijd nodig om zacht te worden. Best af en toe eens checken door in de vis te prikken of je er helemaal door kan prikken en of dit warm voelt aan de vork.

Ik serveerde dus dit gerecht aan mijn hubbie en toen ik de aluminiumfolie eraf haalde passeerden al die geuren langs mijn neus en dacht ik ‘potverdorie, dit ruikt verdomd lekker.’ Ik heb er uiteraard van geproefd en vond het toch wel beter zeker dan het gerecht dat voor mijn neus stond (ik weet al niet meer wat dat was). Ondertussen al een tweede keer gemaakt. Nu alleen nog de kids overtuigen om dit ook zonder vooroordelen te proeven 😉 We aten dit met spinazie puree. Ingrediënten: aardappel, heel veel spinazie, peper/zout/nootmuskaat en vrij veel geraspte parmezaan. Dit even laten kleuren onder de grill. Heerlijk!

You Might Also Like