Hoofdmaaltijd

Pittige kip

4 november 2019

Ik ben zeer productief geweest tijdens de herfstvakantie want hier nog een recept dat we heel lekker vonden namelijk een pittig kip gerecht…

100gr kip rekenen per persoon en in fijne reepjes snijden (of grotere stukken volgens goesting want dit werkt ook met volledige kippenborst of kippenbillen). De kip bruin bakken in kokosolie met heet pepertje als je het echt graag pikant eet en kruiden met kurkuma, zwarte peper en cayennepeper (geen zout want er komt nog soya saus aan te pas).

Als de kip bruin kleurt soya saus toevoegen.  Ik werk nooit met hoeveelheden maar draai gewoon even de pot rond met de soya saus. En klein geutje balsamico azijn. 3 teentjes geperste look en 2-tal cm verse gember raspen en toevoegen. Voeg 3 à 4 eetlepels tomatenpuree toe (is berekend op 3 kippenbillen en 2 kippenborsten) en 200ml kippenfond. Alles op hoog vuur even doorroeren. Afwerken met kokosbloesemsuiker of honing volgens smaak. Als je liever honing gebruikt, wacht dan even tot het gerecht wat is afgekoeld en ook niet meer warmen. Dit combineert geweldig met rijst en wokgroenten.

You Might Also Like