Hoofdmaaltijd

shepherd’s pie

4 november 2019

Zijn er hier nog zo verslingerd aan de boeken van de 7 zussen?? Ik ben in elk geval verslaafd en na het lezen van het verhaal van Star ben ik opvallend weer meer beginnen bakken want die ‘plakken cake’ deden mij watertanden šŸ˜‰ Maar Star maakt ook een shepherd’s pie en dat had ik nog nooit gedaan….tot vorige week. Mijn man en ik zijn grooooooote fan, 2 kids matig en 1 tiener vindt het dik ok.
Dus hier komt mijn hormoon balancerende variant: reken 100 gr rundsgehakt per persoon. Het vlees bakken in nootje echte roomboter en kruiden met himalayazout en zwarte peper. 1 ui in snippers, 4 wortelen in blokjes en 4 teentjes geperste look even laten mee bakken. 3 eetlepels tomatenpuree toevoegen + 2 takken rozemarijn + paar takjes tijm. 5 eetlepel worcestersaus toevoegen zei het recept. Dat heb ik gedaan al heb ik geen flauw idee wat dit doet qua smaak en of het echt nodig is. Indien iemand dit weet graag feedback šŸ™‚
Geheel even samen laten bakken en blussen met 250ml rode wijn en 250 rundsfond. 250gr diepvries erwtjes toevoegen en even laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en volgens smaak ook wat kokosbloesemsuiker toevoegen. Het vlees in een (niet al te grote) ovenschotel scheppen en even laten rusten.
Ondertussen maak je puree. Daarvoor gebruik ik doorgaans rijstmelk en roomboter. In het recept ging het over gewone puree maar ik heb er spinaziepuree van gemaakt om extra groenten te hebben. Gewoon spinazie even stoven in olijfolie met teentje look en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Dan heb je sowieso wat vocht en hoef je niet zo veel rijstmelk te gebruiken in de puree. Ik mix de spinazie en voeg die aan de puree toe. Aan de puree voeg je ook 150 geraspte parmezaanse kaas.
Puree over het vlees strijken en nog 50gr geraspte kaas erover strooien. Dit is vrij veel kaas maar was o zo lekker. Gewoon even onder de grill de kaas laten kleuren en smullen. Alle ingrediĆ«nten die ik gebruik zijn bio!! De dag erna trouwens als lunch overschotje gegeten šŸ™‚

You Might Also Like