Hoofdmaaltijd

Halloumi op de BBQ

17 juli 2020

Ik eet wel vaker halloumi op de BBQ maar was nu toch wel dit recept zelf even vergeten dat ik paar jar geleden al postte. Eerst een vooral, halloumi is een harde kaas (normaal combinatie van geitekaas en schapenkaas)  die je perfect kan grillen. Ik ben nochtans geen fan van geit noch schaap maar deze kaas smaakt echt wel anders (wel vrij zout). Voor mijn recept maak je een makkelijke tomatensaus door ajuin, spaans pepertje en look zachtjes te stoven in olijfolie. Blik bio tomaten toevoegen en kruiden met zeezout, peper, gedroogde oregano en gedroogde basilicum. Je kan ook perfect vers gemaakte tomatensaus gebruiken maar is alleen meer werk (recept vind je ook op deze blog).

In andere kom stoof je terug op zacht vuur look en voeg je spinazie toe. De spinazie laten slenken en vocht laten verdampen (of afgieten als er te veel is en als het snel moet gaan). Kruiden met zeezout, peper en nootmuskaat, en afwerken met potje ricotta. Altijd proeven of alles genoeg gekruid is  In pannetje ondertussen pijnboompitjes grillen tot ze beetje bruin zijn.

De halloumi snij je in plakken van halve centimeter en grill je aan beide kanten tot je bruine groefjes krijgt. In een ovenschaal maak je laagjes van saus, kaas, spinazie + pijnboompitten, kaas, tomaat en zo verder tot alle ingrediënten op zijn. Helemaal bovenaan nog wat parmezaanse kaas en even onder de grill.

Wanneer je niet zo graag kaas eet of gewoon niet zo veel proteïnen wil eten dan kan je de kaas ook perfect vervangen door rode of gele paprika. De paprika gewoon halveren, zaadjes verwijderen en in de oven grillen tot het vel zwart wordt. De paprika in vershoudzakje (dichtgeknoopt) laten afkoelen en dan kan je het zwarte vel perfect verwijderen. De kaas vervang je dan door laagjes paprika. Je zou ook gegrilde courgetteplakken kunnen gebruiken maar dit heb ik al geprobeerd en geeft naar mijn gevoel niet genoeg smaak. Dus experimenteren wat werkt voor jou 🙂

You Might Also Like