Hoofdmaaltijd

Geroosterde bloemkool

1 augustus 2020

In juni kreeg ik een fantastisch cadeau van mijn vriendinnen…een kookboek van Ottolenghi. Ik had er al vaak in gebladerd, gewatertand maar nooit gekocht. Nu is er één recept dat ik maar blijf maken omdat het voor mij om duimen en vingers van af te likken is, én poepsimpel! Normaal deel ik niet zomaar een recept uit een kookboek maar ik hoop dat meneer Ottolenghi me niet kwalijk zal nemen dat ik deze overheerlijke geroosterde bloemkool deel, en dat velen nu ook gewoon één van zijn kookboeken gaan kopen dankzij deze lekkernij 😉

Dus hier gaat ie! Maak een bloemkool schoon en snij enkel wat van het groen blad weg. Zorg dat je onderaan mooi recht afsnijdt zodat de bloemkool straks in de oven mooi rechtop kan staan. Eerst kook je de bloemkool volledig in een grote pot gezouten water. Het groene gedeelte zit dan ideaal bovenaan dus de bloemkool gaat omgekeerd in de pot 🙂 Kook ongeveer 5 à 6 minuten. Ondertussen oven warmen tot 180°.

Bloemkool afgieten en rechtop in een ruime ovenschaal zetten die je invet met olijfolie. Nog even zout en peper erover, en 6-tal eetlepels roomboter over de schaal verdelen. De bloemkool gaat dan 1u tot 1,5u de oven in. Tijd hangt af van de grootte van de bloemkool. Nu en dan de gesmolten boter over de bloemkool lepelen. De bloemkool is klaar wanneer de kleur rondom mooi lichtbruin is. Ik zet dan deze bloemkool gewoon op tafel en dan kan je er roosjes naar wens van snijden. Past ontzettend goed bij BBQ maar eigenlijk bij heel veel gerechten. Enjoy 🙂

You Might Also Like