Hoofdmaaltijd

Chili con carne met nacho’s

18 augustus 2020

Ik maakte al wel vaker een chili con carne maar dan vaak in combinatie met rijst wat nu niet bepaald een hit is bij de kids. In juli ging ik in Aalst een mega lekkere cocktail drinken en daar serveerden ze warme nacho’s met kaas wat mij op het idee bracht om dit te combineren met de chili con carne. Vorige week was de test en het hele gezin vond het meeeeeeega lekker. Dus zeker maken 🙂

Je maakt dus een chili con carne zoals in een andere post al beschreven staat. Ik reken voor een hele schotel met 5 ongeveer 100gr bio rundergehakt en om meer groenten te hebben kan je er gerust 3 rode paprika’s in verwerken. Wees niet al te zuinig met koriander poeder en komijn poeder want dit geeft net een heel lekkere typische smaak. Ik begin vaak met een koffielepel van beide maar meestal doe ik er nog wel wat bij. Met de chili ben ik zuiniger want ze eten niet zo heel graag erg pikant.

Als de chili klaar is, doe je die in een ovenschotel. Let wel dat de chili zo’n 2u moet pruttelen dus tijdig of de dag ervoor zelfs aan dit gerecht beginnen 🙂 Bovenop de chili leg je nacho’s. Ik kocht de chili nacho’s in bio planet die heel lekker zijn hiervoor. Je bedekt gewoon de volledige ovenschotel met de nacho’s. je kan die plat leggen maar het is ook leuk om er een paar rechtop te planten in de chili. Daarboven komt nog 150gr geraspte cheddar kaas. Ik kocht een blok cheddar in bio planet (die je dan wel zelf moet raspen) en die was super lekker. Gebruik zeker wel cheddar en geen andere gemalen kaas want smaak is echt wel verschillend. Je zet de ovenschotel zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Let erop dat het zeker niet op grill staat want dan krijg je een kaaskorst wat zeker niet de bedoeling is.

De kids eten dit liefst in een wrap of grote taco gecombineerd met schijfjes komkommer en kerstomaatjes maar ik maak er graag wat meer werk van 😉 Ik leg bovenop de chili een grote eetlepel zure room + verse koriander + verse bieslook + guacamole (recept vind je ook op deze blog) + ajuin ringen die ik even heb laten marineren in frambozenazijn omdat ze op die manier lekkerder zijn én veel beter te verteren.

You Might Also Like