Sylvie Verleye

Ik ben eigenlijk al sinds 2000 storytelling coach en coachte een aantal jaar geleden een psychologe voor haar presentatie over bijnieruitputting. Nooit had ik kunnen denken welke impact deze coaching op mij zou hebben. Ik was zo geïnteresseerd dat ik zelf op zoek ging naar meer informatie over de thematiek en voor ik het wist zat ik weer op de schoolbanken. Gedurende 6 maanden volgde ik een intensieve opleiding bij Ralph Moorman, auteur van verschillende boeken over hormoon balans.

Deze opleiding kwam als een zegen want ik kook ontzettend graag maar stelde me een paar jaar geleden wel de vraag hoe het nu zit met gezonde voeding. Want ik hoorde zo veel tegenstrijdige berichten. Wel vlees, geen vlees? Wel boter, geen boter? Ik nader de 50 dus het is een thematiek die me wel bezig houdt 😉 De opleiding maakte het helemaal duidelijk voor mij maar dan was er nog een uitdaging…

Hoe kon ik de ideeën waar ik ondertussen volledig achter sta, combineren met 3 tiener kids die hun neus optrekken voor groenten? Dit resulteerde in deze blog waarin ik recepten deel die grotendeels voor ons gezin werken. En er staan zeker wel desserten in maar suiker limiteren blijft toch de grootste uitdaging al van toen het kleine ukkies waren 😉

Ik maakte deze blog toen ik de 50 aan het naderen was maar ondertussen ben ik wel 52 😉 Dus ik vind dat mijn verhaal hierboven wel aan een update toe is. Ik wou het niet verwijderen want de uitleg hierboven is nog altijd hoe deze blog tot stand is gekomen. Alleen is de oudste (midden op foto hierboven) ondertussen 19, zoon nummer 2 (links op de foto) is 17 jaar en de jongste is 15. 2 zonen hebben interesse in koken en vragen mij ondertussen regelmatig “zeg mama hoe maak je dat gerecht?” Dan hebben ze het doorgaans niet over de hormoon balancerende gerechten die op deze site staan maar wel lekkere “chap” zoals zij het zo mooi verwoorden. Dat zijn eigenlijk klassiekers die ik ook nog altijd heel graag eet maar die helemaal niet passen in de hormoon balans idee. Maar de zonen die vragen om te koken mag ik niet negeren dus ik heb gewoon een nieuwe categorie aan deze blog toegevoegd “chap”.  Typisch gerechten die je vermoedelijk als kind vaak at en die ons doorgaans o zo blij maken. Onderstaande foto is ook niet helemaal up to date want van paar jaar geleden maar zowat de enige foto van mijn 3 spruitjes samen met mij 🙂