Hoofdmaaltijd

Gemarineerde zalm met gemarineerde gember

11 januari 2016

Dit is voor mij zonder twijfel de beste manier om zalm te maken. De zalm marineren in sojasaus (ik gebruik glutenvrije van de biowinkel), geperste look, limoen, cayennepeper en agavesiroop. Hoe langer dit marineert, hoe beter. Je maakt een marinade van gember door gember te raspen of je kan ook heel dunne schijfjes gebruiken en daar limoensap en honing aan toevoegen. Even in de koelkast. Ik grill liefst zalm op de grillplaat van mijn raclette toestel want geeft het allerbeste resultaat. De grill goed heet maken en net voor het grillen even inwrijven met kokosolie. Grillen aan beide kanten en bij het serveren nog wat van de soja marinade erover, beetje gember op de vis en serveren met groente naar keuze. Reacties van mijn voetballer Artur die net thuis kwam. ‘Oh nee, ik eet niet graag vis’. Dus laat ik hem klein stukje proeven waarop hij zegt ‘amaai lekker mama, nog…’ Zo zie je maar 😉

You Might Also Like

  • Saskia Meersschaert 8 februari 2016 at 21:09

    Hallo Sylvie,

    Heel interessante en mooi opgestelde blog.
    Ik ben zelf ook veel met voeding bezig. Momenteel op een candidadieet en heb voedselintolerantie voor riet- en bietsuiker.
    Ev ook mogelijk om je blog via een andere medium te volgen (Facebook, Pinterest…). Vind ik altijd wel handig.

    Grtjs Saskia

    • Sylvie Verleye 9 februari 2016 at 12:37

      Dag Saskia, heel fijn om te lezen ? Ik amuseer mij dan ook ontzettend met de blog. Ik heb een gesloten FB groep ‘puur eten en hormoon balans’ en daar kan je zeker ook volgen en krijg je bovendien nuttige tips ivm hormoonbalans ?