Hoofdmaaltijd Snelle hap

Gluten vrije pizza

14 maart 2016

Ik ben verzot op pizza maar wil dit liefst zelf maken en om het deeg zelf te maken heb je wel wat tijd nodig, én ik ben zoals zovelen gluten gevoelig dus beperk ik gluten zo veel mogelijk. De bloemkoolpizza spreekt me niet aan maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het ook nog nooit probeerde. Wat ik deze middag echter in de oven schoof is zo goed als ‘the real stuff’ voor mij, dus deel ik graag mijn glutenvrije variant. Op een bakplaat verschillende groenten. Ik gebruikte vandaag ui, bakje champignons, wat spinazie, paar tomaatjes, look, zwarte olijven, venkel, feta en buffel mozzarella. Peper, zout en provencaalse kruiden erover en 15 minuten in oven van 200°. Doordat tomaatjes en vooral champignons zo veel sap afgeven hoef je er geen olijfolie op te doen voor het de oven in gaat. Wel jouw beste olijfolie erover sprenkelen als het op jouw bord ligt. Om het nog meer een pizza gehalte te geven zou je ook tomatensaus kunnen gebruiken. Recept voor mijn lekkerste tomatensaus aller tijden die hier perfect zou bij passen vind je ook op de blog. Dit is voor mij de aller beste lunch!

You Might Also Like