Ontbijt Snelle hap Tussendoortjes

De perfecte ochtend smoothie

23 oktober 2016

Ik had tot nu nooit behoefte gevoeld om me te verdiepen in smoothies maar ik heb er nu toch eens eentje uitgetest. En wat bleek…ik had dit al veel eerder moeten doen want was heerlijk! Mijn man nam vanmorgen een eerste hap en zei spontaan ‘amaai dit is lekker’. In een blender meng je vruchtvlees van 1 ananas, 1 avocado, 200gr verse spinazie (bij voorkeur bio omdat dit een fel bespoten groente blijkt), 3cm gember raspen, 2 eetlepels appelciderazijn en 500ml kokosmelk. Afwerken met himalayazout en zwarte peper. Alles mixen en proeven of er nog zout bij moet. Met dit recept kan je 4 grote glazen vullen.

Dit combineert perfect met een roereitje. Eitje bakken in kokosolie of verse boter en kruiden met beetje nootmuskaat, kurkuma, zeezout en zwarte peper. Als je dit eet met de smoothie dan heb je een perfect ontbijt dat past in hormoon balans want ideaal bij hormoon balans is eiwitten en vetten combineren in de ochtend. Maar een eitje apart is nogal saai. En voor wie eiwitten moeilijker verteert is combinatie met ananas blijkbaar aan te raden. Deze smoothie kan je trouwens ook perfect eten bij de lunch of als tussendoortje…

You Might Also Like