Hoofdmaaltijd

Ovenschotel met groene kool, spinazie en postelein

21 januari 2017

Perfect recept om volop te genieten van groene groenten! Kook 10 groene koolbladeren in grote pot water net zacht (ik heb het niet getimed, sorry :-(). Afgieten en schrikken in ijskoud water. 1 grote ui en 3 teentjes look (beide gehakt) in olijfolie stoven (vuur niet al te hoog) en als de ui beetje glazig is 600gr rundsgehakt toevoegen (liefst bio) en laten meebakken. Blussen met rode wijn en 2 potjes tomatenpuree toevoegen. In de biowinkel kan je kleine potjes kopen in glas!

Het vleesmengsel kruiden met 3 laurierblaadjes, himalayazout, zwarte peper, kurkuma, curry en cayenne peper volgens smaak. Zeste van 1 biocitroen toevoegen (laat dit ingrediënt alstublieft niet weg want dit geeft het gerecht echt wel een bijzondere smaak!!!).

Klop 2 eieren los (liefst vrije uitloop eieren of eigen kweek) en roer 500gr ricotta en 75gr parmezaan erdoor. Kruiden met himalayazout, peper en nootmuskaat.

Laat 300gr bio spinazie slinken in scheutje olijfolie en terug kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazieblaadjes samen met 1 bosje basilicum en 3 bosjes postelein door het ricottamengsel. Postelein vind je in de biowinkel en gezien ik doorgaans seizoensgroenten eet, is postelein momenteel een perfecte groene groente om van te genieten.

Schep de helft van de vleessaus op de bodem van een ovenschaal, dek af met de savooibladeren (nerven eruit snijden) en bestrijk met de helft van het ricottamengsel. Dek terug af met savooibladeren en schep de rest van de vleessaus erover. Eindigen met het ricottamengsel en 30 minuten in voorverwarmde oven van 180°. Reactie van de kids heel gemixt. De oudste eet echt met zijn ogen en legde alle koolbladeren aan de kant terwijl de andere 2 dit echt wel lekker vonden!

You Might Also Like