Hoofdmaaltijd Snelle hap

bloemkool pesto als bijgerecht

31 januari 2017

Ik dacht zonet dat ik een wonderlijke manier gevonden had om mijn kids met smaak groenten te laten eten maar is slechts gedeeltelijk gelukt. Op de menu stond hutsepot met roerei voor mijn man en ik, en worst voor de kids (om hen toch wat tegemoet te komen qua eet voorkeuren). De jongste is echt verzot op hutsepot dus no worries. De oudste twee echter šŸ™

Ik had vandaag de idee om daar nog een bijgerecht bij te maken als experiment. Een recept van Jeroen Meus namelijk bloemkool pesto. Ik vond dit gerecht overheerlijk!!!! EN….ik mixte dit met een beetje hutsepot om de oudsten te verrassen dat het geen gewone hutsepot was. De oudste vond het maar niets maar hij is dan ook de moeilijkste. De 10-jarige vond het best wel lekker en heeft alles opgegeten. Kleine overwinning vind ik toch!

Voor de pesto kook je een halve bloemkool tot de bloemkool zacht is. Voor hormoon balans is het trouwens belangrijk om altijd koolsoorten goed te koken want als je dit rauw eet kan het ervoor zorgen dat je minder jodium opneemt (en dat is belangrijk voor een goede schildklierwerking). Ondertussen 2 sjalotten en 1 teentje look stoven in beetje olijfolie en 300gr verse bio spinazie toevoegen. Kruiden met himalayazout, zwarte peper en nootmuskaat. Deksel erop en op laag vuur spinazie laten slinken. Daarna vuur uit zetten.

50gr pijnboompitten roosteren en 100gr verse parmesan raspen. De bloemkool, spinazie, kaas, pijnboompitten en beetje olijfolie in blender en goed mixen. Kruiden met nog wat extra zout en peper volgens smaak. Ik mixte nog wat waterkers mee omdat ik die nog in de koelkast had zitten maar zit normaal niet in het recept. Waterkers is rijk aan vitC en in de winter kan je er wel extra gebruiken dus is zeker optie. In dit recept zit normaal nog 1 bussel winterpostelein maar dit had ik niet in voorraad dus vandaar de waterkers.

Dit gerecht combineert Jeroen Meus met sint jacobs noten maar volgens mij past het bij zowat elke vis of ook kip. Maar het werkt best als voorgerechtje vind ik omdat de kaas het wel zwaar maakt. De combinatie met de hutsepot en ei vond ik overigens ook perfect!

You Might Also Like