Hoofdmaaltijd Lunch

Heerlijke winterse minestrone

5 februari 2017

Vrijdag ging ik met vriendinnen uit eten naar een Italiaans restaurant. Omdat het een grote groep was hadden we keuze uit een aantal gerechten en bij de voorgerechten zat ‘minestrone’. Als ik aan de kaart zou eten dan zou ik dat nooit kiezen maar dit sprak me meest aan dus minestrone werd het. Eén woord ‘overheerlijk’!!!! Ik heb een Italiaans kookboekje waar heel lekkere gerechten in staan en jawel…de minestrone stond erbij en smaakt al even lekker.

1 grote ui en 1 teentje knoflook in olijfolie stoven (vuur niet al te hoog). 4 stengels witte selder in blokjes, 3 bio wortelen in schijfjes 1/2 kop savooikool in reepjes en 1 prei in ringen erbij stoven. Overgieten met bio kippenbouillon (kan je in glazen pot in bio planet kopen) en verder aanlengen met water tot alle groenten onder water staan. 2 kleine potjes tomatenpuree toevoegen (kan je ook in glazen potjes in bio planet kopen). Nog wat extra groentebouillon toevoegen. 30 minuten met deksel laten pruttelen.

Blik uitgelekte zwarte bonen toevoegen, 5 blaadjes salie en 1 bosje platte peterselie. Nog 10 minuten laten verder pruttelen. Eventueel nog wat water toevoegen volgens de dikte die je wil. Dit is voor mij echt een maaltijdsoep en die eet ik het liefst vrij dik maar dat is eigen keuze. Even proeven of je nog zout en peper moet toevoegen en met volle teugen genieten. Als je het echt als Italianen wil eten dan strooi je er nog vers geraspte parmesan over maar je kan dit ook perfect eten zonder. We aten dit zaterdag avond. De jongens kregen kaas- en garnaal kroketten met komkommer en tomaat maar moesten wel even proeven. De 2 jongsten vonden het best wel lekker maar pasten toch voor een kopje 😉

Dit is voor mij een geweldige manier om bonen in een maaltijd te verwerken. Hormoon balanceren eten betekent bij zo goed als elke maaltijd eiwitten eten. Eiwitten zijn letterlijk eieren (’s morgens bijvoorbeeld ideaal) of vis of vlees maar de bedoeling is ook te variëren. Er zijn ook niet dierlijke eiwitten zoals champignons en bonen maar terug zoveel mogelijk variëren en zeker niet overdrijven met de bonen want die zijn vaak moeilijker te verteren voor de darmen.

You Might Also Like