Lunch

Zo eenvoudig kan lunch zijn….

1 juni 2018

Ik keek daarnet in de koelkast en had wel zin in soep maar de soepen die ik liefst maak zijn ‘pure’ soepen met zo weinig mogelijk ingrediënten zoals aspergesoep of preisoep waarbij je echt de groente apart smaakt. Maar nu had ik wel een paar groenten maar van niets echt veel dus ging ik voor een andere optie en dat smaakte!

1 ajuin, 1 prei, 3 wortelen, 1 courgette, beetje witte selder, 2 teentjes look, 1 rode punt paprika en half doosje kerstomaatjes zacht stoven in olijfolie met himalayazout en peper (met deksel erop). Na korte tijd water toevoegen zodat de groenten net onder staan en laten koken tot alle groenten zacht zijn. Ik heb wel beetje bouillon toegevoegd. Alles mixen en klein beetje water toevoegen maar deze soep is best wel lekker als het dik blijft. Na het mixen heb ik de soep wel even door een dunne zeef gehaald om geen velletjes te hebben. En je kan ook klein beetje honing toevoegen als de tomaatjes iets te zuur smaken.

Er lag ook nog comté in de koelkast dus die ging in kleine stukjes mee in de soep.

You Might Also Like