Hoofdmaaltijd

Gemarineerde runderblokjes

28 oktober 2018

Ik heb nu 2 maanden kunnen experimenteren met gerechten die je makkelijk op voorhand kan maken en warmen wanneer je het gerecht wil eten. En de gemarineerde runderblokjes zijn echt wel een hit dus zo goed als wekelijks op het menu tegenwoordig. Het is dan ook een heerlijk gerecht om te maken alleen al door de heerlijke geur tijdens het bakken. Dit is trouwens een recept uit de goeie ouwe boerinnenbond. Dus hoe ga je tewerk?

Per persoon reken je ongeveer 100gr bio rundsvlees dat je in blokjes (of reepjes) snijdt. Voor de marinade gebruik je 1 glas bio rode wijn, 2 uien in ringen, 2 wortelen, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 2 teentjes geperste look, takje verse rozemarijn en marjolein.

Je mengt het rundsvlees en de marinade in een ruime schotel en laat dit afgedekt een paar uur in de koelkast staan. Wanneer gemarineerd, giet je dit door een zeef om het rundsvlees apart te kunnen bakken. Bakken doe je in bio roomboter of kokosolie want je hebt hoge temperatuur nodig om te bakken. Goed kruiden met himalazout en zwarte peper. Is het vlees met de groenten gebakken dan voeg je de marinade toe en een klein bokaaltje bio rundsfond. Met deksel 45 minuten laten stoven.

De kids eten dit met een gegratineerde bloemkoolschotel en boontjes. Wij eten dat met gebakken of gestoomde broccoli en de boontjes. Creëer een ‘hormoon balancerend’ bord door 3/4 van het bord te bedekken met de groenten en de rest vlees.

You Might Also Like