Lunch Ontbijt

Chapati met pittige guacamole

1 juli 2015

Bij deze tropische temperaturen eet ik nogal graag tapas. En guacamole kan dan niet ontbreken. Snel klaar en heel lekker als dipsausje of bij zelfgemaakt broodje. Je hebt enkel 2 avocado’s nodig of meer als je er heel veel van wil maken. Limoensap erbij en prakken met een vork of in blender. In de blender wordt het een gladde dipsaus, met een vork heb je nog stukjes wat ik even lekker vind. Bij deze dipsaus zijn de kruiden cruciaal voor de smaak. Wat ik het liefst erbij doe is dit: geraspte gember, geperst teentje look (mag veel zijn volgens smaak), keltisch zeezout en veeeel cayennepeper. Even proeven of de smaken goed zitten. Soms voeg ik nog wat limoensap toe als het pittiger mag smaken. Als je graag stukjes hebt dan kan je ook sjalot heel klein snijden en dit even marineren in limoensap en toevoegen aan de guacamole. Je kan er ook tomaat aan toevoegen maar ik eet al zoveel tomaat dat ik het in dit gerecht zelden gebruik. Je kan ook extra kruiden met garam masala en verse kruiden als koriander of bieslook toevoegen.

Ik eet guacamole graag als dipsaus bij rauwe groenten zoals wortel of radijs maar het is ook heerlijk met zelf gemaakte Indische broodjes (chapati). Voor deze broodjes meng je 3 koffiekopjes biobloem met theelepel keltisch zeezout (of himalayazout) en 1 kopje water. Je kneedt dit tot een mooie deegbol en laat het met plastic folie in een kommetje uur rusten. Daarna verdeel je het deeg in 6 gelijke bolletjes. Op een werkvlak met bloem maak je de bolletjes plat met de palm van jouw hand tot ze ongeveer 12cm diameter hebben. Leg hier terug plastic folie over en laat nog eens 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 230° (heteluchtoven). Met de handpalm het deeg nog even verder plat maken tot zo’n 15cm diameter. In de oven plaatsen op bakplaat en ongeveer 10 minuten bakken. Als het goed is dan worden deze broodjes licht bruin en bollen ze op in het midden. Deze broodjes kan je makkelijk in 2 snijden zoals pita broodjes en lekker dippen. Eerste keer lukten deze broodjes eerlijk gezegd niet zo goed, tweede keer wel dus even oefenen maar zeker de moeite waard. Ik bak deze broodjes per 2 of 3 maar je kan ook werken met meerdere bakplaten als je die hebt.

You Might Also Like