Lunch

Auberginesoep

2 september 2015

Onder het motto ‘het moet niet altijd tomatensoep zijn’ een recept voor een heerlijke auberginesoep!

Fruit op matige temperatuur 2 sjalotjes en 2 teentjes look in olijfolie. Voeg 1kg aubergines toe, gepeld en in blokjes gesneden. Kruiden met zeezout en peper. Je laat op matig vuur de aubergines zacht en bruin worden (af en toe roeren). Water toevoegen tot de groenten onder water staan en groentebouillon toevoegen. Alles even laten doorkoken en vervolgens mixen tot gladde soep. Peterselie en kokosmelk of room toevoegen en verder aanlengen met water volgens dikte van soep die je graag hebt. Altijd proeven of er nog zout, peper of bouillon bij moet! Deze soep is overheerlijk met schilfers parmezaan maar kan je ook perfect zo drinken. Ik serveer dit vaak als klein soepje wanneer vrienden komen en zelden kan iemand raden welke soep het is. De meesten gokken op champignonsoep 😉

You Might Also Like